Om mig

Jag heter Erik Ahlqvist Loiske, är 21 år gammal och bor i Jättendal i Nordanstigs kommun, Norra Hälsingland. Intresset för musiken kom med de första Mora Träsk-VHS:erna och vid tio års ålder tog jag mina första stapplande steg mot drömmen att bli rockgitarrist.

Skoltrött efter grundskolan valde jag att gå Estetiska programmet, inriktning musik vid Bromangymnasiet i Hudiksvall. Detta för att ta vara på chansen att äntligen få plugga det jag verkligen var intresserad av. Allt eftersom gymnasietiden gick så kom jag underfund med att det roligaste med musiken kanske ändå inte var själva spelandet utan snarare komposition, arrangering, inspelning och mixning.

Efter gymnasiet kom suget för fortsatta studier inom musikproduktionsområdet och det mest för att på hobbynivå kunna ge ut professionellt framställt material. Läsåret 11/12 pluggade jag således Musikproduktion och Ljudteknik vid Hola Folkhögskola. Året på Hola var väldigt lärorikt inom området, men de största insikterna som det året gav mig var 1. att jag egentligen kan något bättre än ljudteknik och musikproduktion samt 2. att jag lagt ner så mycket tid på det att det vore dumt att inte ta vara på det på något vis.

Därför går jag nu (läsåret 12/13) ett projektår på Hola Folkhögskola för att enligt bästa förmåga fylla igen mina egna kunskapshål inom området samt att få bättre förutsättningar att bli antagen till högre utbildningar. Det ni kommer att få läsa om här är mina små framsteg mot mina mål samt en insikt i 21-årig rockföredettings musikaliska virrvarr.

Förhoppningsvis kommer det att vara ömsom nördig, ömsom underhållande och ömsom intressant läsning för den som är intresserad av musik och/eller tekniken bakom det. Är det något du undrar över så tveka inte att lämna en kommentar. Tycker du att det är coolare med e-post så se fliken "Kontakt"

Vänligen,
Erik Ahlqvist Loiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar